De meest voorkomende afvalstromen binnen de detailhandel

De meest voorkomende afvalstromen binnen de detailhandel
Algemeen

Wanneer je kijkt naar de mkb-bedrijven van Nederland, dan zie je daar verschillende afvalstromen. Dat hangt onder andere af van het soort werk dat je doet. Het is in ieder geval slim om te bekijken wat het allemaal zou kunnen zijn in jouw branche. Dit is voor een ondernemer in de detailhandel weer heel anders dan wanneer je kijkt naar wat winkels produceren. Hoe het precies zit met bedrijfsafval, dat kan je op deze plek ontdekken. Zo kan je daar ook gemakkelijker op de juiste manier mee omgaan.

Soorten bedrijfsafval onderscheiden

In de eerste plaat is al het brandbare afval dat niet te recyclen is bedrijfsafval. Het is dus eigenlijk het huishoudelijke afval van bedrijven. Dit kan je kwijt in een restafval container via MilieuServiceNederland.nl. Het is juist ook belangrijk om alle andere soorten afval te scheiden. We kunnen daarom ook even kijken naar de andere stromen die er zijn.

Heel veel verschillende soorten

Er zijn heel veel soorten afval. Zo is er het afval dat komt uit bouw- en sloopwerkzaamheden. Dat zijn bouwmaterialen, kunststoffen, metalen en zo verder. Zelfs snoeihout kan hieronder vallen. Een heel andere stroom is die van elektronisch afval. Dit kan om kleine apparaten zoals een stofzuiger of broodrooster gaan. Het kan om grotere apparaten zoals witgoed gaan. Daarnaast heb je grijsgoed. Dat zijn bijvoorbeeld computers, scanners, printers of telefoons. Pas op met apparaten waarin gevaarlijke stoffen kunnen zitten.

Opsomming van de andere soorten

Dan is er nog een hele reeks aan andere soorten. Denk aan flessenglas. Scheid wel de deksels en doppen van de potten en flessen. Pas ook op met vuurvast glas. Een heel ander voorbeeld is GFT-afval. Het is de moeite waard om dit apart te houden van andere stromen. Dan is er nog de stroom aan papier en karton die altijd een grote rol speelt bij bedrijven. Let wel op, want voor vertrouwelijke documenten heb je aparte methoden om deze weg te werken. Er is ook nog veel mogelijk met het scheiden van plastic, metaal en drankverpakkingen. Zoals je ook koffiebekertjes apart moet inzamelen. Zeker ook omdat dit een grote stroom is in een onderneming.

Ongeveer Team Winkels in Veenendaal