Handige tips bij het kopen van vuurwerk

Handige tips bij het kopen van vuurwerk
Algemeen

Let er bij het kopen van vuurwerk altijd op of je jouw vuurwerk koopt bij een winkel met een vergunning. Ook dien je te letten op vuurwerk voor kinderen. Kinderen onder de 16 jaar mogen geen vuurwerk kopen. Wel mogen ze kindervuurwerk afsteken. Dit is categorie F1 vuurwerk. Voor kinderen kun je kiezen voor een vuurwerkpakket met allemaal F1 vuurwerk. Zo hebben ze een ruime keuze en maak je het voor de kinderen leuker. Vaak zitten hier sterretjes, fonteintjes en knalerwten in. F1 vuurwerk mag je het hele jaar afsteken en kun je ook het hele jaar kopen. Kies je voor F2 vuurwerk, dan zitten hier meer regels aan verbonden. Dit mag je alleen op 31 december vanaf 6 uur ’s avonds afsteken tot 2 uur ’s nachts. Steek je buiten deze tijden vuurwerk af? Dan kan dit je €100 euro kosten.

Wanneer categorie F2 vuurwerk kopen?

F2 vuurwerk kun je 3 dagen voor oud en nieuw online en in de winkel kopen. Wees er dan ook snel bij want het gaat erg hard. Er zijn diverse plekken waar je vuurwerk kunt kopen. Van de supermarkt tot speciale vuurwerkwinkels. Om de drukte te voorkomen of mis te grijpen kun je bij veel winkels online je bestelling plaatsen en in de winkel afhalen. Zo weet je zeker dat je voldoende vuurwerk in huis hebt om het jaar feestelijk af te sluiten. Per regio gelden andere regels qua vuurwerk. Let goed op welke regels er bij jou in de buurt van toepassing zijn. Zo zijn er vuurwerkzones waar je geen vuurwerk mag afsteken. De tijden voor het afsteken van het vuurwerk zijn in het hele land gelijk.

Zoek jij een vuurwerkwinkel in de buurt van Veenendaal? Vind hier altijd een vuurwerkwinkel in Utrecht en omgeving bij jou in de buurt.

Vuurwerk voor jong en oud

Voor een breed aanbod aan diverse soorten vuurwerk kun je terecht bij vuurwerkwinkels. Sta je graag urenlang achter elkaar de mooiste soorten vuurwerk af te steken? Dan kun je jouw hart ophalen. Door de ruime keuze kun je de hele buurt verrassen met jouw mooie vuurwerk. Natuurlijk steek je dit vuurwerk op de toegestane tijden af en zorg je te allen tijde voor veiligheid tijdens het afsteken. Hierbij houd je voldoende afstand, richt je het vuurwerk naar boven en draag je een veiligheidsbril. Ook kun je een aansteeklont gebruiken voor het aansteken van het vuurwerk. Op die manier kun je gezond en veilig het nieuwe jaar ingaan en geniet je samen met de buurt van het mooie vuurwerk. Zowel voor kinderen als voor volwassenen is er een ruime keuze aan vuurwerk.

Ongeveer Team Winkels in Veenendaal