Tips om de duurzaamheid van jouw winkel te verbeteren

duurzaamheid winkel verbeteren

Er zijn steeds meer consumenten die maatschappelijk bewust zijn. Dit is belangrijk om mee te nemen in de keuzes die je maakt als retailer. Je wilt dit publiek begrijpen en bieden wat het vraagt. MKB afval op een goede manier verwerken is dus een belangrijke zaak. In dit artikel krijg je tips om de duurzaamheid in jouw winkel te verbeteren.

Natuurlijk licht of ledverlichting

Wanneer je kijkt naar de verlichting als retailer, dan is natuurlijk licht optie nummer 1. De minst slechte optie is led. Zo kan je tot 15 keer minder elektriciteit verbruiken. Bovendien gaat led veel langer mee. Dit betekent dus dat je wel heel veel kan besparen op een hele simpele wijze.

Oppassen met sluipverbruik

Wanneer apparaten niet worden gebruikt, koppel je ze los. Dit betekent dat je veel minder sluipverbruik zal hebben. De elektriciteitsrekening wordt ook lager en je bent milieuvriendelijk bezig. Zijn er apparaten die een energiebesparende modus bieden? Dan is het natuurlijk ook altijd belangrijk om die optimaal te benutten.

Zorgen voor hergebruik

Afval terugdringen doe je door recycling en hergebruik. Zo zorg je ook dat er minder druk op natuurlijke hulpbronnen komt te liggen. Dankzij containerverhuur op Bedrijfsafval.nl kan je containers voor papier, inktpatronen, blikjes of allerlei andere recyclebare materialen krijgen. Door klanten erbij te betrekken kan je er alleen maar nog meer uithalen. De bakken laten bovendien aan de buitenwereld zien dat je hier bewust mee bezig zijn. Dit is gratis imagebuilding die je kan benutten. Recycling kan op die manier dus wel heel veel opleveren.

Terugdringen van de hoeveelheid afval

Het is altijd slim om de hoeveelheid afval terug te dringen. Het is bijvoorbeeld al heel wat om herbruikbare materialen in te zetten in plaats van wegwerpartikelen. Bied korting aan om klanten nog meer te stimuleren om dingen terug te brengen voor hergebruik in te zetten. Daar maak je een groot verschil mee.

Einde aan plastic

Het is steeds meer zo dat plastic in de ban gaat. Dit is in winkels in grote mate aanwezig, dus hier is veel te winnen, van tassen tot kledinghangers is er van alles wat je kan elimineren en vervangen door een ander materiaal. Wanneer je hier heel precies in bent, dan zal dit de consument opvallen.

Duurzame items

Een laatste tip, die eigenlijk voor de hand is, is dat je altijd voor de duurzame optie moet kiezen. Gebruik bijvoorbeeld tweedehands meubels voor je kantoor. Of kies voor hergebruik van een lamp.

Ongeveer Team Winkels in Veenendaal